Робота в Українi

Робота в Українi

12689
13 Авг 2018

Поради з пошуку роботи в Телеграм

Як відгукнутися

Більшість роботодавців відразу вказують, що потрібно відправити при відгуку на вакансію. Якщо не вказано, надішліть стандартний набір - резюме, портфоліо, посилання на соцмережі та тестове завдання, якщо воно було.

Релевантність в першу чергу. Якщо шукають дизайнера, який повинен оформити сайт, то дизайнер візитних карток навряд чи підійде.

Не надсилайте портфоліо в архіві або у вигляді посилань на незрозумілі сайти де треба шукати ваш альбом чи документ. Надсилайте одразу документ, чи декілька фото. Якщо потрібно, то у вас попросять ще.

Якщо ви побачили вакансію в чаті - пишіть в особисті повідомлення або на зазначену пошту. Не потрібно відповідати в самому чаті і задавати питання. Поки ви займаєтеся цим, хтось вже написав і забрав вакансію.

Основи ділового листування

Назвіться - це елементарні правила пристойності і ділового листування.

Звертайтеся по імені, якщо воно було зазначено в вакансії.

Поділяйте повідомлення на абзаци, щоб одержувач міг очима знайти потрібний фрагмент при перечитуванні.

Не намагайтеся креативити і жартувати. Краще показати себе хорошім кандидатом, ніж поганим жартівником.

Не переходьте на «ти» і не використовуйте емодзі. Хоч це і месенджер, ви влаштовуєтеся на роботу, а не обговорюєте вихідні зі знайомими.

Не нападайте на наймача. Не потрібно бути нав'язливим і писати сто повідомлень за день. У роботодавця є й інші обов'язки, після яких він зможе вам відповісти.

Резюме і портфоліо

Не пишіть свою біографію. Коротко про головне: досвід, навички, досягнення.

Краще надіслати два-три сильних тексту, ніж 10 сірих. Ніяких Word-файлів, якщо його не просять, тільки Google Docs або посилання на опубліковані статті.

Соціальні мережі

Перше враження у роботодавця складається на основі ваших соцмереж, тому вони повинні відображати позитивні якості:

зробіть профіль публічним, щоб його могли переглядати не тільки ваші друзі;

будьте обережними з репоста мемів і жартів на тему політики та релігії, а краще взагалі утриматися від публічного висловлення політичної позиції;

на аватарке повинна бути ваша фотографія, а не картинка улюбленого персонажа з аніме.

Тестове завдання

Не видходьте від поставлених вимог, не потрібно креативити, тільки якщо це не передбачено завданням.

Якщо ви не можете виконати його - шукайте іншу вакансію. Краще відразу визнати поразку, ніж витрачати час роботодавця і свій.

Тестове завдання - потрібно відразу відправити з відгуком. Не потрібно питати «А тестове завдання обов'язкове? У мене в портфоліо є схожа робота ». Так, обов'язково.

Супровідний лист

Пишіть грамотно і лаконічно. Один абзац - одна думка.

Пишіть те, про що вас попросили. Подробиці про складне фінансове становище тощо краще не згадувати.

Не треба писати про любов до компанії, якщо перший раз про неї почули. Можете написати, що давно стежите за її розвитком, і чим можете допомогти.

Не придумуйте причини, чому ви підходите. «Я часто дивлюся телевізор, тому я ідеальний кандидат на пост продюсера».

Співбесіда

Якщо ви претендуєте на віддалену вакансію, то роботодавець може провести співбесіду онлайн. Переконайтеся, що в цей період вас не будуть відволікати.

Приведіть себе у порядок, не потрібно сидіти неголеним в домашньому одязі, якщо ви не проходите інтерв'ю в офісі.

Будьте готові, що вас будуть розпитувати про ваш досвід і навички. Якщо ви не можете назвати себе хорошим спікером - підготуйте тези, на основі яких ви зможете презентувати себе в кращому світлі.

Другие посты по теме...

LIFEHACK VIDEO 💡 LIFEHACK VIDEO 💡 @LifeHackVideo
​​Любишь поиграть в казино, но собственные деньги нет желания тратить?💰 Любишь халяву, но не знаешь где её искать?🤔 Подписывайся на канал "BonusHunt" https://t.me/gambling_bonus ! На нём - ежедневная сводка всех...
Магазин онлайн - скидки, акции Магазин онлайн - скидки, акции @shopru
​​Квадрат Пифагора: узнай характер по дате рождения. Эти нехитрые вычисления помогут вам раскрыть характер человека. Для этого нужно узнать дату рождения.  И прочитать продолжение
Uzbek-MDK Uzbek-MDK @uzmdk
Постановление о свадьбах в Узбекистане с 1 июля: что в нем будет В Узбекистане с 1 июля может вступить в силу обсуждаемый сейчас проект Постановления, касающийся проведения торжеств. По сообщению членов Сената Олий...
Mash Mash @breakingmash
Сколько стоит номер в Волгограде на два дня во время ЧМ 2018? anonymous poll 15000 – 5K 👍👍👍👍👍👍👍 43% 30000 – 5K 👍👍👍👍👍👍👍 41% 5000 – 2K 👍👍👍 16% 👥 12481 people voted so far.
MDK MDK @mudak
МДКач, у меня важный вопрос: Вы когда-нибудь ебали бабу без сознания? anonymous poll Нет – 952 👍👍👍👍👍👍👍 88% Да – 133 👍 12% 👥 1085 people voted so far.